Vad kostar det att byta tak?

Spara pengar – vårda ditt tak

Att vårda ditt tak är något som hjälper dig att spara pengar. Ett dåligt tak kommer inte att skydda bostaden från att vatten ska tränga in. Fukt- och vattenskador blir snabbt väldigt dyrt och kan orsaka omfattande skador. Om taket hinner bli i riktigt dåligt skick kan det behöva bytas ut helt och hållet. Taket skyddar huset från vädrets makter år efter år och förtjänar rätt omvårdnad.

Vad kostar det att byta tak? Hur mycket det kommer att kosta beror på flera saker som exempelvis rivning av befintligt tak, material på nya taket och dess storlek. Ett tak som är 150 kvm kostar många gånger över 150 000 kr att byta. Att räkna på drygt 1 000 kr/kvm ger en ungefärlig uppskattning av totalkostnaden om du väljer att anlita för allt. Vill du minska kostnaden går det att exempelvis riva det gamla taket själv.Plåttak kan hålla i upp till 50 år och papptak i upp till 30 år om de sköts om på rätt sätt. Takteam har lång erfarenhet av alla taktyper och hjälper fastighetsägare att vårda sitt tak. Vi utför en kostnadsfri besiktning och kan utifrån det lämna en offert på rekommenderade åtgärder. Varje tak är unikt och vi utgår ifrån de förutsättningar som finns på plats. 

Taktvätt kostar från 9 900 kr hos Takteam och bidrar till ett välmående tak som förlänger dess livstid. Det är väl investerade pengar som minskar risken att du inom en snar framtid kommer att behöva byta ditt tak. 

Förutom att tvätta taket så att det blir rent utför vi också anti-algbehandling och applicerar ett nytt ytskikt som fortsätter att stå emot väder och vind under många år. Det motverkar att mossa, alger och lavar kan få fäste och bilda rötter som letar sig ner i taket. Rötter expanderar vintertid och sprickor uppstår – vårda ditt tak med vår hjälp istället.