Fasadtvätt

Låt fasaden få ett rejält lyft genom att anlita Takteam till en fasadtvätt. En fasadtvätt är ett skonsamt sätt att få bort beläggningar som med tiden uppstår. När fasaden rengörs med ultrarent vatten får vi en steril yta som kommer att vara ren och fräsch mycket längre än med vanligt vatten. Takteam består av ett 20-tal yrkesverksamma proffs – vi kan vår sak. Kontakta oss redan idag för en kostnadsfri besiktning.

Kampanj – Just nu erbjuder vi 15% rabatt på alla våra tjänster!

Tak- och fasadtvätt med ultrarent vatten

Att rengöra fasaden med ultrarent vatten kommer med flera fördelar. Till att börja med är det ett miljövänligt alternativ och varken växter eller djur riskerar att ta skada. En viktig faktor i miljöarbetet för Takteam, vi är auktoriserad Grön-fri entreprenörer. Inga kemikalier används utan enbart det ultrarena vattnet. Ultrarent vatten kommer till genom filtrering där det avjoniseras och blir då helt fritt från salt, kalk, mineraler och metaller. Resultatet blir ett vatten med helt andra egenskaper än när vatten tappas direkt från kranen.

En fasadtvätt som är helt miljövänlig men ändå ger en ren fasad. Det löser effektivt upp alger, sot, salter och fett. Vattnet kommer att motverka påväxter under lång tid då det naturligt fungerar som ett anti alg- och mögelmedel. Algceller blir nämligen lurade av att vattnet inte innehåller något salt och dricker till de spricker, vilket gör att de inte kommer leva vidare.

Några andra fördelar med ultrarent vatten är:

  • Fasaden blir ren och ser ut som ny
  • Ingen beläggning innebär mindre fukt i fasaden
  • Fasadtvätt ger fastigheten en ökad livslängd
  • 100 % miljövänlig metod

Rengöra fasaden

Tak- och fasadtvätt är en investering i fastighetens välmående. Arbetet går ofta att utföra helt utan skylift då vi använder borstar som sitter teleskopskaft. Innan en fasadtvätt utförs genomförs alltid en besiktning av fasaden. Detta för att vi ska säkerställa att den är i gott skick och inget vatten kan tränga in. Skulle fasaden vara i behov av lättare renovering innan tvätten utförs är det något som vi kan hjälpa till med. Det är viktigt att fasaden är tät och hel, den ska skydda från väder och vind under årets alla årstider.

När Takteam har besiktigat och säkerställt att fasaden är redo att få en fasadtvätt mot alger går vi vidare till nästa steg. Rengöringen är mycket skonsam tack vare mycket mjuka borstar i kombination med lågt tryck på vattnet. Det finns inget behov av att ha ett högt tryck eftersom ultrarent vatten i sig har så stor effekt. Varje vattendroppe har en hög ytspänning som löser upp beläggningarna som finns på fasaden. Eftersom att vi inte behöver något högt tryck är det en väldigt tyst metod vid fasadtvätt. Inget som kommer att störa boende i fasaden eller omkringliggande fastigheter.

Det är viktigt att underhålla och rengöra sin fasad med jämna mellanrum för att den ska behålla gott skick. Hur ofta en fasadtvätt rekommenderas beror på vart fastigheten rent geografiskt är belägen. När det börjar uppstå beläggningar går det ofta att se med blotta ögat, men väl på plats kan våra experter ge goda råd för just din fastighet.

Vanliga frågor och svar om fasadtvätt