Taktvätt

Takteam vet hur viktigt det är att vårda och sköta om ett tak. Ett av mest effektiva sätten till att bibehålla ett välmående tak är att utföra en taktvätt vid behov. Taktvätt avlägsnar beläggningar som kan orsaka skador på taket och det får taket att se ut som nytt igen. På Takteam jobbar det ett 20-tal professionella yrkesmän som är redo att hjälpa till med din fastighets tak. Välkommen att kontakta oss redan idag för en kostnadsfri besiktning!

Kvalitativ takbehandling

Varje tak är unikt, därför utför vi först en kostnadsfri besiktning av taket. På plats kan vi bedöma skicket på taket och utifrån det planera in en takbehandling. Takets material avgör både tillvägagångssätt och vilket rengöringsmedel som används. Vid tvätt av tak ingår också tvätt av stuprör för och garantera att vattnet har fri avrinning från taket. Priset på taktvätt utgår ifrån varje enskild fastighet. Vi lämnar gärna en kostnadsfri offert för dig att ställning till.

På ett tak kommer det naturligt att bli beläggningar med tiden. Mossa, alger och lavar som växer och rotar sig i taket. Mossa och lavar suger åt sig vatten samtidigt som det förhindrar att vattnet kan rinna av. Det blir en stor påfrestning för taket vilket i förlängningen kan orsaka skador. Rötterna kan få tegelpannor och tak i andra material att spricka då de tränger ner. Vintertid expanderar rötterna när de fryser och det kan uppstå sprickor i taket. I sprickorna kan vatten tränga in och orsaka stora skador.

En kvalitativ takbehandling skyddar taket under många år och är kostnadseffektivt sätt för att bibehålla fastighetens tak i god kondition. Ett tak som inte får rätt typ av underhåll kommer inte att stå emot vatten vilket kan orsaka omfattande vattenskador. Att på sikt dessutom behöva byta tak är både en stor kostnad och ett enormt arbete. Takteam utför taktvätt och takbehandling på följande typer av tak:

Betongtak
Tegeltak
Plåttak
Papptak
Eternittak

Tvätt och behandling av tak skiljer sig något åt beroende på material och skick. Först genomför vi en kostnadsfri besiktning för att bedöma takets skick. Finns det behov av reparation kan vi hjälpa till med det innan en taktvätt utförs. För en mer detaljerad beskrivning klicka in på respektive typ av tak ovan och läs mer.

Fördelar med taktvätt

Att underhålla och tvätta fastighetens tak har många fördelar. Först och främst är det billigare med underhåll än att behöva byta ut hela taket. Takteam är experter på området och kommer på ett skonsamt sätt att rengöra taket från mossa och applicera lager med skyddande taktvättmedel. Det finns flera olika typer att använda beroende på material. Vi använder taktvättmedel från Isonit som är skonsamt miljön. Takteam är utbildad och auktoriserad Grön-Fri Proffs Entreprenör som ett steg i vårt miljöarbete!

Taktvätt går i grunden ut på att all typ av växtlighet ska försvinna från taket. Mossa på takpannor kan spolas bort på ett skonsamt sätt för att få ett rent tak. Taktvättmedel som nästa steg får allt som har rotat sig att dö inom ett par månader upp till ett år. Då kommer taket både att må bra och se som nytt ut. Beläggning som finns på taket skapar en tråkig yta och kan ge fastigheten ett nytt utseende då det är behandlat.

Tvätt av tak och stuprör gör att vatten kan rinna av på rätt sätt. Är det stopp i stuprör kommer vatten att samlas och potentiellt kunna orsaka stora skador. Genom att anlita Takteam för och utföra taktvätt till bra pris så gör du som fastighetsägare ett bra val. Låt taket bibehålla sin funktion och minska risken för att stora och dyra problem uppstår om vatten skulle tränga in.