Takmålning

Takteam erbjuder professionell takmålning som ger ett fantastiskt resultat. Vi börjar med vår unika rengöring och målar därefter taket i två olika steg för bästa möjliga resultat. En takmålning är inte bara en estetiskt fråga utan skapar också en skyddande hinna på taket som gör att ditt tak håller längre. Vi utför takmålning av plåttak, betongtak, tegeltak och även papptak. Innan arbetet påbörjas gör vi en kostnadsfri besiktning av ditt tak för bästa rekommendation och resultat.

Kampanj – Just nu erbjuder vi 15% rabatt på alla våra tjänster!

Takmålning med Takteam för högkvalitativt och hållbart resultat.

Kontakta oss redan idag för att boka kostnadsfri besiktning av ditt tak!

Hur går takmålningen till?

Efter att takbesiktningen är utförd inleds arbetet med en noggrann takrengöring som vi utför i 4 olika steg. Förarbetet är A och O till att färgen som vi applicerar på takpannorna ska få god vidhäftning och får en förväntad hållbarhet. I annat fall riskeras att färgen inte fäster ordentligt vilket kommer att påverka takmålningens skyddande egenskaper negativt!

Efter både rengöring och takmålning skapas en ogynnsam miljö för påväxt som mossa, vilket förhindrar rotbildning. Det resulterar i en starkt skyddande yta som står emot påfrestningar från väder och vind under lång tid framöver.

Vid takrengöringen gör vi även en översyn för att identifiera och säkerställa att inga skador finns. Skador kan vara små sprickor orsakade av rotbildning från mossa, alger och lavar som kan leda till att vatten tränger in till undertaket vilket kan leda till skador.

När taket är helt rengjort och eventuella skador är åtgärdade påbörjar takmålare att applicera färgen i två lager. Du väljer önskad kulör på taket och våra färger är speciellt anpassade för olika takmaterial för att ge optimalt skydd. Till exempel används en färg som är 200 % flexibel för plåttak, vilket gör att den anpassar sig efter plåtens rörelser. Vill du ha inspiration till vilken färg på taket du ska välja finns “Färgväljaren”, en visuell hjälp för att hitta den bästa kombinationen för dig.

Första lagret färg som appliceras jobbar sig ner i takpannornas porer och fäster ordentligt mot taket. Andra lagret färg skapar den viktiga slitstarka ytan som fortsätter att bevara takets kvalitet under många år framöver.

Efter den utförda takmålningen har vi förlängt takets livstid avsevärt. Samtidigt ser ditt tak ut att vara helt nytt när arbetet är slutfört.

Fördelar med takmålning

Det finns många fördelar med att måla sitt tak. Här nedan listar vi några av dessa och vi svarar gärna på frågor kring takmålning, ditt specifika tak eller val av kulör exempelvis. Kontakta oss gärna!

  • Skydd mot väder och slitage: Takmålning ger en skyddande barriär som hjälper taket att stå emot väderförhållanden och slitage över tiden.
  • Förbättrat utseende och högre värde: En takmålning ger taket ett fräscht och väl underhållet utseende, vilket i sin tur kan förbättra och öka fastighetens värde.
  • Förlängd livslängd: Genom att skydda taket mot skadliga element förlänger du dess livslängd och minskar risken för tidig förfall.
  • Kostnadseffektivt: Att måla om taket är oftast betydligt billigare än att byta ut det helt, vilket sparar både tid och pengar.
  • Energieffektivitet: Rätt färgval och takmålning kan bidra till bättre energieffektivitet genom att reflektera solens strålar och minska värmeabsorption.
  • Förebyggande underhåll: Takmålningen innebär en grundlig inspektion av taket, vilket gör det möjligt att upptäcka och åtgärda potentiella problem i ett tidigt skede.
  • Motverkar påväxt: Målad yta gör det svårare för påväxt som mossa och alger att etablera sig och växa på taket.
  • Miljövänligt alternativ: Att måla taket är ett hållbart sätt att vårda och förnya taket istället för att exempelvis byta ut och slänga material som genererar avfall.

Anlita Takteam

Varför ska du välja Takteam att utföra takmålningen? Vi har ett team av erfarna och professionella medarbetare med över 15 års erfarenhet i branschen som kommer att utföra ett kvalitativt arbete till ett bra pris. Fokus ligger alltid på kvalitet, säkerhet, effektivitet och miljö. När du anlitar oss kan du känna dig trygg att takmålningen utförs på absolut bästa sätt.

Vanliga frågor och svar om takmålning