Takbehandlingar – Tegeltak

Lertegel är ett rent naturmaterial som har lång livslängd – vårda det därför med omsorg. Takteam använder Isonit Hydro för att skydda ditt tegeltak på bästa sätt. Efter en fullgjord behandling kommer taket att ha ett osynligt ytskikt som är självrengörande. Ett fräscht tak är inte långt borta med hjälp av Takteam!

Ta hand om tegeltak

Det första steget i att få ett tag att hålla är att ta hand om det år efter år. Att årligen göra en översyn för att se status på teglet är viktigt. När vi går igenom ditt tak kollar vi efter frostskador, sprickor, håligheter och annat. Om teglet inte är intakt kommer det inte heller att skydda fastigheten från väta. Takteam har lång erfarenhet och vet vad vi ska vara uppmärksamma efter. Finns det behov av att en eller flera tegelpannor behöver bytas ut hjälper vi till med det. Vi hjälper till att gå igenom både nya och gamla tegeltak, på alla typer av fastigheter.

Tvätta tegeltak

Ett tegeltak blir som nytt när det tvättas. Takteam använder sig av Isnoit Hydro när vi tvättar tegeltak. Den har en avancerad teknik som gör att taket blir vattenavstötande samtidigt som det släpper ut fukt. Vi tvättar dina tegelpannor i tre steg.

  1. Taket tvättas på ett så skonsamt sätt som möjligt med en av våra specialanpassade enheter med varmvatten och roterande munstycke upp till hela 500 bar. Både effektivt och mycket snällt på samma gång.
  2. Anti-algbehandling av tegeltaket. Under denna behandling dödar vi rotbildning från mossa och alger. Det säkerställer också att taket är helt rent inför behandlingen med Isonit Hydro.
  3. Sista steget är själva behandlingen med Isonit Hydro. Det är en helt transparent vätska som inte kommer att synas efter utförd behandling. Isonit Hydro skyddar dina tegelpannor och blir den nya slitytan för väder och vind, istället för att teglet är den yta som slits ned.

När ett tegeltak har börjat att få beläggningar kan det både uppstå skador och ser dessutom väldigt trist ut. Genom att göra rent och tvätta tegelpannorna kommer det att få ett helt nytt utseende. Det skapar ett fräscht utseende för fastigheten samtidigt som det kommer att vara skyddat under många år. Hur länge en behandling med Isonit Hydro verkar beror på flera faktorer. Vart huset finns geografiskt och takets lutning är två av dessa. Vi ger råd mer råd på plats där vi kan utvärdera just ditt tegeltak.